Home Nieuws De praktijk Het team Dieren Contact

Gezelschapsdieren

Landbouwhuisdieren

Paarden

Honden

Gedragsproblemen

Vaccinaties

Consulten aan huis

Vlooien & teken

Ontwormen

Chippen

Op vakantie

Castratie/Sterilisatie

Voeding

Huidproblemen

Gebit

De oudere hond

Hartaandoeningen

Schildklierprobleem

Suikerziekte

Veel voorkomende aandoeningen

Voortplanting

Gedragsproblemen

Euthanasie

Links

Gedragstherapie bij honden

Uw trouwe vriend

Honden zijn geweldige huisdieren en vormen trouwe maatjes voor velen van ons. Echter een hond communiceert op geheel andere wijze dan wij. In de meeste gevallen is dit geen enkel probleem maar een enkele keer wel. De hond kan bepaald gedrag gaan vertonen dat voor problemen zorgt voor de hond zelf, voor u of voor uw omgeving. Denk dan bijvoorbeeld aan: overmatig blaffen, trekken aan de lijn, vernielen of blaffen tijdens het alleen zijn en angst voor geluiden. Tevens komt agressie veel voor. Onder andere naar andere honden, maar ook naar de eigenaar!
Veelal zijn deze problemen te verminderen en zelfs te verhelpen door anders met de hond om te gaan, met behulp van bepaalde oefeningen. Met andere woorden ‘gedragstherapie’. Het gaat er hierbij niet om uw hond allerlei kunstjes te leren, maar het is puur gericht op het aanpakken van het probleemgedrag. Sinds begin 2009 kunt u voor gedragstherapie bij onze praktijk terecht.

Even voorstellen

Mijn naam is Roos Bronsema en ik ben sinds 2002 werkzaam bij de praktijk. Door mijn ervaringen met mijn eigen 2e hands ‘probleemhonden’ en de regelmatige vraag naar gedragsadvies in onze praktijk ben ik een opleiding gaan volgen tot gedragstherapeut voor honden.

Opleiding

Ik heb de 3-jarige HBO-opleiding voor ‘Kynologisch instructeur & Gedragstherapeut bij honden’ met goed gevolg afgesloten bij DogVision in samenwerking met het Van Hall Larenstein.
Deze opleiding wordt erkend door Alpha, de beroepsgroep voor gedragtherapeuten.

Hoe gaat de gedragstherapie in zijn werk

Een gedragsconsult neemt 1½ tot 2 uur in beslag. Het consult vindt plaats bij u aan huis. Tijdens dit gesprek ga ik nader in op het door u van te voren ingevulde vragenformulier.
Veelal heb ik hier genoeg aan om tot een gedegen diagnose te komen en kan ik meteen samen met u een therapieplan opstellen. Afhankelijk van het probleem gaan we ook meteen aan de slag met oefeningen die voor u en uw hond van belang zijn.
Hierbij hecht ik veel waarde aan de haalbaarheid van de therapie voor zowel de hond als voor u!
De uitwerking van het therapieplan krijgt u binnen enkele dagen thuisgestuurd. Het is de bedoeling dat u thuis zelf aan de slag gaat met dit therapieplan.
Wanneer u hierbij tegen problemen aanloopt kunt u altijd bellen! Indien nodig kan ik dan samen met u een extra trainingssessie doen of u telefonisch verder op weg helpen. Ik vind het sowieso fijn om na een aantal weken van u te horen hoe het gaat!

Samenwerking met dierenartsen en andere gedragstherapeuten

Ik werk nauw samen met mijn collega dierenartsen, waardoor we u het complete pakket van gezondheidszorg en gedragstherapie kunnen bieden. Daarnaast heb ik regelmatig contact met collega gedragstherapeuten om te overleggen en ervaringen uit te wisselen.

Tarieven

  • Voorrijkosten: €28.50 (buiten praktijkgebied gaat dit 2x)
  • Verslaglegging/Therapieplan: €53,40
  • Uurtarief consult: €58,75 (gemiddeld duurt een consult 1.5 tot 2.5uur)
.

Wanneer u nog vragen heeft, kunt u gerust even bellen met de praktijk. Ook kunt u bij de balie in Franeker een vragenformulier ophalen.

Lees hier een stukje over vuurwerkangst bij honden en katten

En lees hier het verhaal van Feda en het effect van gedragstherapie, verteld door haar baasjes.Het Want 4
8802 PV Franeker
0517 - 392100
   

Disclaimer