Bravecto in de media - D.A.P NOORD WEST FRIESLAND
333
post-template-default,single,single-post,postid-333,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Bravecto in de media

Op dit moment zijn er veel berichten in de media over het gebruik van Bravecto bij honden. Graag brengen wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Bravecto voor de hond is sinds 2014 in Europa en in 60 landen daarbuiten geregistreerd. Het is inmiddels bij meer dan 30 miljoen honden toegediend. De (EMA) European Medicines Agency is de onafhankelijke organisatie waar alle bijwerkingen van geneesmiddelen gedocumenteerd worden. De frequentie van bijwerkingen van Bravecto wordt gemeld als zeldzaam.

In onze praktijk is er inmiddels aan meer dan 500 honden Bravecto-tabletten voorgeschreven, hierbij hebben zich geen ernstige klachten voorgedaan. Wij leven mee met de eigenaren die hun hond hebben verloren en vinden het heel begrijpelijk dat de eigenaar zoekt naar een verklaring. Echter gaan wij af op de wetenschappelijke kennis die beschikbaar is. Voorop staat dat wij, samen met u én onze leveranciers, het beste willen voor uw dier.

Helaas is er niet in alle gevallen van de honden die zouden zijn overleden als gevolg van het gebruik van Bravecto autopsie uitgevoerd. Zeggen dat Bravecto de oorzaak was van het overlijden van deze honden kunnen we dus niet.

Vooralsnog gaan wij uit van de officiële onderzoeken die aantonen dat Bravecto een heel veilig product is. Natuurlijk houden we ontwikkelingen hieromtrent nauwlettend in de gaten. Mochten er twijfels komen over de veiligheid van het product dan laten we u dat direct weten.

Heeft u nog vragen hierover dan kunt u altijd contact opnemen met de praktijk op 0517-392100.

Geen reactie's

Geef een reactie