Gedragstherapie hond - D.A.P NOORD WEST FRIESLAND
545
page-template-default,page,page-id-545,page-child,parent-pageid-328,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive


Gedragstherapie bij honden

Uw trouwe vriend

Honden zijn geweldige huisdieren en vormen trouwe maatjes voor velen van ons. Echter een hond communiceert op geheel andere wijze dan wij. In de meeste gevallen is dit geen enkel probleem maar een enkele keer wel. De hond kan bepaald gedrag gaan vertonen dat voor problemen zorgt voor de hond zelf, voor u of voor uw omgeving. Denk dan bijvoorbeeld aan: overmatig blaffen, trekken aan de lijn, vernielen of blaffen tijdens het alleen zijn en angst voor geluiden. Tevens komt agressie veel voor. Onder andere naar andere honden, maar ook naar de eigenaar!
Veelal zijn deze problemen te verminderen en zelfs te verhelpen door anders met de hond om te gaan, met behulp van bepaalde oefeningen. Met andere woorden ‘gedragstherapie’. Het gaat er hierbij niet om uw hond allerlei kunstjes te leren, maar het is puur gericht op het aanpakken van het probleemgedrag. Sinds begin 2009 kunt u voor gedragstherapie bij onze praktijk terecht.

Even voorstellen

Mijn naam is Roos Bronsema en ik ben sinds 2002 werkzaam bij de praktijk. Door mijn ervaringen met mijn eigen 2e hands ‘probleemhonden’ en de regelmatige vraag naar gedragsadvies in onze praktijk ben ik een opleiding gaan volgen tot gedragstherapeut voor honden.

Opleiding

Ik heb de 3-jarige HBO-opleiding voor ‘Kynologisch instructeur & Gedragstherapeut bij honden’ met succes gevolgd bij DogVision in samenwerking met het Van Hall Larenstein.
Deze opleiding wordt erkend door Alpha, de beroepsgroep voor gedragstherapeuten.

Hoe gaat de gedragstherapie in zijn werk

Een gedragsconsult neemt 1½ tot 2 uur in beslag. Het consult vindt plaats bij u thuis. Tijdens dit bezoek ga ik nader in op het door u van te voren ingevulde vragenformulier.
Veelal heb ik hier genoeg aan om tot een gedegen diagnose te komen en kan ik meteen samen met u een therapieplan opstellen. Afhankelijk van het probleem gaan we ook meteen aan de slag met oefeningen die voor u en uw hond van belang zijn.
Hierbij hecht ik veel waarde aan de haalbaarheid van de therapie voor zowel de hond als voor u!
De uitwerking van het therapieplan krijgt u binnen enkele dagen thuisgestuurd. Het is de bedoeling dat u thuis zelf aan de slag gaat met dit therapieplan.
Wanneer u hierbij tegen problemen aanloopt kunt u altijd bellen! Indien nodig kan ik dan samen met u een extra trainingssessie doen of u telefonisch verder op weg helpen. Ik vind het sowieso fijn om na een aantal weken van u te horen hoe het gaat!

Samenwerking met dierenartsen en andere gedragstherapeuten

Ik werk nauw samen met mijn collega dierenartsen, waardoor we u het complete pakket van gezondheidszorg en gedragstherapie kunnen bieden. Daarnaast heb ik regelmatig contact met collega gedragstherapeuten om te overleggen en ervaringen uit te wisselen.

Tarieven

  • Voorrijkosten: €28.50 (buiten ons praktijkgebied gaat dit keer 2)
  • Verslaglegging/Therapieplan: €53,40
  • Uurtarief consult: €58,75 (gemiddeld duurt een consult 1.5 tot 2.5uur)

.

Wanneer u nog vragen heeft, kunt u gerust even bellen met de praktijk. Ook kunt u bij de balie in Franeker een vragenformulier ophalen.