Voeding hond - D.A.P NOORD WEST FRIESLAND
551
page-template-default,page,page-id-551,page-child,parent-pageid-328,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Bij onze dierenartsenpraktijk kunt u terecht voor verantwoorde, goede voeding voor uw hond.

SPECIFIC® voeding voor de hond

Wij hebben gekozen om het voer van SPECIFIC te verkopen omdat we dit een hoogwaardige voeding voor de hond vinden voor goede prijs-kwaliteit verhouding. Deze voeding wordt door de meeste honden ook als smakelijk ervaren en makkelijk gegeten. Daarnaast doneert de firma SPECIFIC 5 % van de opbrengst van de voeding die ze verkopen aan goede doelen zoals onderzoek naar hoe de plasticsoep in de zee te verkleinen. En de vis die ze gebruiken voor de omega 3 vetzuren wordt alleen verkregen via duurzame visserij.

De voeding van SPECIFIC bestaat uit hoogwaardige ingrediënten die in iedere nieuwe zak hetzelfde zijn. De ingrediënten zijn in de goede hoeveelheid aanwezig en variëren van pup tot volwassen en oude hond en van kleine rassen tot grote rassen. Om deze reden is de onderhoudsvoeding van SPECIFIC® verkrijgbaar in drie varianten, namelijk voor de kleine hond (<10 kg), de middelgrote hond (10-25 kg) en de grote hond (>25 kg) en in drie leeftijdscategorieën: Puppy, Adult en Senior.

Puppy

SPECIFIC® Puppy is speciaal ontwikkeld voor pups en kan gegeven worden vanaf een leeftijd van 10 weken tot het moment dat de pup 80 tot 100% van het volwassen gewicht heeft bereikt. Daarna kan men geleidelijk overgaan op SPECIFIC® Adult. SPECIFIC® Puppy is verkrijgbaar voor drie verschillende rasgroottes: Small, Medium en Large & Giant Breed. De voeding varieert in samenstelling en ook de brokgrootte is aangepast aan de grootte van uw hond.
Voor alle Puppy voeding geldt dat:

– de ontwikkeling van gezonde botten en gewrichten wordt bevorderd dankzij het uitgebalanceerde calciumgehalte
– een normale groei van de pup wordt gewaarborgd, dankzij het aangepaste energiegehalte
– gezonde gewrichten, en een gezonde huid en vacht wordt bevorderd dankzij omega-3 vetzuren
– de ontwikkeling van hersenen en gezichtsvermogen wordt gestimuleerd dankzij omega-3 vetzuren

Adult

SPECIFIC® Adult is onderhoudsvoeding voor volwassen honden en kan gegeven worden vanaf ongeveer een leeftijd van 1 jaar tot een leeftijd van 8 jaar. Daarna kan men geleidelijk overgaan op SPECIFIC® Senior. SPECIFIC® Adult zorgt voor de juiste hoeveelheid eiwitten, vitaminen en mineralen gedurende het volwassen leven van uw hond. SPECIFIC® Adult is verkrijgbaar voor drie verschillende rasgroottes: Small, Medium en Large & Giant Breed. De voeding varieert in samenstelling en ook de brokgrootte is aangepast aan de grootte van uw hond. Zo is SPECIFIC® Adult Large & Giant breed speciaal samengesteld voor het gevoelige maagdarmkanaal van grote honden en reuzenrassen.
Voor alle Adult voeding geldt dat:

– aan de dagelijkse nutriëntenbehoeften van gezonde, volwassen honden van diverse rasgroottes wordt voldaan, dankzij de complete en uitgebalanceerde voeding
– het immuunsysteem gezond en sterk wordt gehouden, dankzij de specifieke gehaltes van eiwitten en vitamines
– de huid- en vachtconditie optimaal wordt ondersteund door de hoge gehaltes aan Omega-3 vetzuren (EPA en DHA uit vis)
– de hond minder ontlasting produceert door de goede verteerbaarheid

Senior

SPECIFIC® Senior is de optimale voeding als u uw hond een tweede jeugd wil laten beleven. Afhankelijk van de rasgrootte van uw hond, kan op 8 jarige leeftijd (kleine rassen), 7 jarige leeftijd (middelgrote rassen), 6 jarige leeftijd (grote rassen) of 5 jarige leeftijd (reuzenrassen) worden overgezet op SPECIFIC® Senior. De samenstelling is aangepast aan de behoeften van de oudere hond. Daarnaast is SPECIFIC® Senior erop gericht veel voorkomende problemen bij de oudere hond te voorkomen. SPECIFIC® Senior is verkrijgbaar voor drie verschillende rasgroottes: Small, Medium en Large & Giant Breed. De voeding varieert in samenstelling en ook de brokgrootte is aangepast aan de grootte van uw hond.
Voor alle Senior voeding geldt dat:

– het risico op overgewicht vermindert en het optimale gewicht wordt behouden door een verlaagd vetgehalte
– het risico op nier- en hartproblemen verkleint door een verlaagd eiwit-, fosfor- en natriumgehalte
– het verzadigingsgevoel wordt gestimuleerd en het risico op verstopping vermindert door een verhoogd vezelgehalte
– het immuunsysteem wordt gestimuleerd en het risico op gewrichtsproblemen vermindert door een evenwichtige balans van omega-3 en omega-6 vetzuren
– een gezonde huid, vacht en nierfunctie worden bevorderd door een evenwichtige balans van omega-3 en omega-6 vetzuren
– de hartspierfunctie wordt ondersteund door Taurine

Voor vragen en advies over onze onderhoudsvoeding, kunt u terecht bij onze dierenartsen en assistenten. Wij helpen u graag verder.