Jongvee - D.A.P NOORD WEST FRIESLAND
593
page-template-default,page,page-id-593,page-child,parent-pageid-468,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

JONGVEE

 

Uw jongvee is de toekomst van uw bedrijf, immers deze dieren zijn uw toekomstige melkkoeien. Daarom is hiervoor de laatste jaren ook steeds meer aandacht.

 

Diarree

De meeste diarree problemen bij jongvee doen zich voor in de eerste levensweken. Om erachter te komen wat de oorzaak van de diarree kunt u mest inleven om dit te laten testen/onderzoek op de meest voorkomende oorzaken van diarree: rotavirus, coronavirus, E.coli, Cryptosporidiose of coccidiose. Afhankelijk van de oorzaak kunnen de kalveren behandeld worden en kan uw dierenarts u adviseren hoe u kunt voorkomen dat het probleem blijft bestaan.

 

Biest

Om erachter te komen of uw melkkoeien voldoende hoge kwaliteit biest produceren en of uw kalveren daarvan voldoende opnemen kunt u dit laten onderzoeken. Er kunt hiervoor 5 biestmonsters inleveren en van 5 kalveren wordt bloed afgenomen.

Naar aanleiding van de uitslagen ontvangt u een rapport met adviezen specifiek voor uw bedrijf om de puntjes op de i te zetten!

 

Workshop jongveeopfok

In onze workshop van drie dagdelen komt een ruim aanbod aanonderwerpen rondom de jongveeopfok aan bod zoals ook biestvoorziening, het aanmaken van kunstmelk, geschikte huisvesting, groepssamenstelling, krachtvoer, etc.

Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname.