Uitbraak kattenziekte Harlingen - D.A.P NOORD WEST FRIESLAND
1533
post-template-default,single,single-post,postid-1533,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Uitbraak kattenziekte Harlingen

Uitbraak Kattenziekte regio Harlingen

 

Op dit moment is er een uitbraak van de kattenziekte gaande. Op dit moment krijgen wij de meeste meldingen uit de regio Harlingen.

De kattenziekte, veroorzaakt door het Feline Panleukopenievirus, is een zeer besmettelijke ziekte met geregeld een dodelijke afloop.

 

Wanneer uw kat jaarlijks volgens schema gevaccineerd is, is het risico op het ontwikkelen van kattenziekte heel klein. Zelfs als uw kat binnen woont, loopt het nog gevaar wanneer het niet gevaccineerd is tegen kattenziekte. De ziekte is namelijk heel erg besmettelijk en kan gemakkelijk worden mee genomen via de schoenen of andere spullen.

 

SYMPTOMEN KATTENZIEKTE

 

Het virus veroorzaakt meestal maagdarmkanaal problemen. Vaak gaat dit gepaard met diarree en/of braken, variërend van mild tot zeer ernstig. Katten met kattenziekte voelen zich over het algemeen erg ziek. Ook kunnen de witte bloedcellen worden aangetast, waardoor de katten sneller ziek worden van andere virussen of bacteriën. Katten kunnen heel snel uitdrogen en zullen helaas in veel gevallen overlijden.

 

BEHANDELING KATTENZIEKTE

 

Tegen de kattenziekte is geen directe behandeling. Dat betekent dat we alleen symptomatisch kunnen behandelen. Het belangrijkste is het geven van infuus en dwangvoeding, maar soms moeten er ook middelen tegen het braken en antibioticum worden ingezet.

 

BESCHERMING KATTENZIEKTE

 

Vaccinatie tegen kattenziekte behoort tot de basisvaccinatie. Is uw kat nog niet gevaccineerd doe dit dan alsnog op korte termijn! Houdt uw kat tot de volledige vaccinatie binnen en vermijdt contact met vreemde katten.

Is uw kat (nog) niet correct gevaccineerd? We snappen dat u dan zo snel mogelijk een afspraak wil maken, en wij doen er alles aan om een afspraak voor u in te plannen.

 

U kunt contact met ons opnemen via

balie@dapnwf.nl

of 0517-392100

 

veterinair team

Dap Noord-west Friesland

Geen reactie's

Geef een reactie