Gebitsverzorging hond - D.A.P NOORD WEST FRIESLAND
543
page-template-default,page,page-id-543,page-child,parent-pageid-328,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Gebitsverzorging

Een stinkende adem is niet normaal!
80% van de honden ouder dan 3 jaar heeft gebitsproblemen. Dit wordt met name veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Na het eten blijft er tandplak achter op het gebit. Dit vormt uiteindelijk tandsteen. Als dat tandsteen niet verwijderd wordt, veroorzaakt dit tandvleesontstekingen. Als gevolg daarvan kunnen tanden gaan loszitten en pijn veroorzaken. In ernstige gevallen kan dit zelfs lijden tot een dodelijke bloedvergiftiging. Daarom is het belangrijk om het gebit van uw hond goed te (laten) controleren. Jaarlijks hebben wij in Februari de maand van het gebit, u kunt dan kosteloos het gebit van uw hond laten controleren.

Hoe herkent u een tandvlees/kaakontsteking?
– rood tandvlees, vooral bij de overgang naar de kiezen
– makkelijk bloedend tandvlees
– slechte adem
– bruine aanslag op tanden en kiezen
– speekselen
– losse tanden of kiezen
– eenzijdig kauwen

Tand en kaakontstekingen zijn pijnlijke aandoeningen. Helaas kunnen onze huisdieren dit niet vertellen. Ook zien we dat ze meestal niet stoppen met eten. Het is dus belangrijk om op bovenstaande symptomen te letten. Als uw hond een van deze verschijnselen vertoont, maak dan op korte termijn een afspraak met ons, zodat we kunnen beoordelen of gebitsreiniging noodzakelijk is.

Waaruit bestaat een gebitsreiniging?
Nadat het dier een lichte narcose en pijnstilling gehad heeft wordt het tandsteen handmatig en met het ultrasone apparaat verwijderd. Daarna wordt gekeken of kiezen dusdanig aangetast zijn, dat ze getrokken moeten worden.

Wat kunt u zelf doen? Door enkele malen per week actief met de gebitsverzorging van uw huisdier bezig te zijn, kunt u veel problemen voorkomen!
Er zijn verschillende mogelijkheden:

-Poetsen (2-7x per week) met speciale tandpasta (deze   smaakt lekker en bevat enzymen die tandplak oplossen).
– Speciale voeding geven om tandplak te voorkomen .
– Als ondersteuning kan mondwater om tandplak tegen te gaan gebruikt worden.
– speciale kauwkluiven geven waar ze lang op moeten kluiven