Gebitsverzorging kat - D.A.P NOORD WEST FRIESLAND
500
page-template-default,page,page-id-500,page-child,parent-pageid-526,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Een stinkende adem is niet normaal!

Gebitsproblemen komen bij katten geregeld voor. Zelfs vanaf een half jaar leeftijd kunnen sommige katten al problemen hebben met hun tandvlees. Bij katten spelen naast de vorming van tandplak en tandsteen ook bepaalde virussen en een erfelijke gevoeligheid een rol bij het ontstaan van gebitsproblemen. Katten hebben in tegenstelling tot honden vaker gaatjes in hun kiezen en heftige tandvleesontstekingen.

Hoe herkent u een tandvlees/kaakontsteking? – rood gezwollen tandvlees, vooral bij de overgang naar de kiezen – bloedend tandvlees – slechte adem – bruine aanslag op tanden en kiezen – speekselen – losse tanden en/of kiezen – eenzijdig kauwen – pijn bij het openen van de bek, dus niet willen gapen – geen harde brokjes meer willen eten

Tand en kaakontstekingen zijn pijnlijke aandoeningen. Helaas kunnen onze huisdieren dit niet vertellen. Ook stoppen ze lang niet altijd met eten. Het is dus belangrijk om op bovenstaande symptomen te letten. Als uw hond of kat een van deze verschijnselen vertoont, maak dan een afspraak met ons, zodat we kunnen beoordelen of gebitsreiniging noodzakelijk is.

Waaruit bestaat een gebitsreiniging? Nadat het dier narcose en pijnstilling gehad heeft wordt tandsteen met behulp van een speciale gebitsunit verwijderd. Daarna wordt beoordeelt of er elementen dusdanig aangetast zijn, dat ze getrokken moeten worden. In ernstige gevallen waarbij veel ontsteking van het tandvlees aanwezig is, krijgt het dier een antibiotica kuur mee.

Wat kunt u zelf doen? – Tandenpoetsen, evt. met speciale tandpasta (deze smaakt lekker en bevat enzymen die tandplak oplossen). – Specifieke voeding geven om tandplak te voorkomen (vraag hiernaar aan de balie).