LABORATORIUM
In ons lab kunnen we verschillende onderzoeken uitvoeren
- Celgetalbepaling
Onze dierenartsen kunnen u ondersteunen in de aanpak van uiergezondheid door advisering op basis van de beschikbare celgetalgegevens. U kun ook individueel of op kwartierniveau het celgetal laten bepalen op onze praktijk mocht u niet deelnemen aan melkcontrole.
- Bacteriologisch onderzoek en gevoeligheidsbepaling van melkmonsters
Naast celgetalbepaling kan op ons gecertificeerde laboratorium direct bacteriologisch onderzoek en gevoeligheidsbepaling worden uitgevoerd. De uitslag duurt 2 of 3 dagen, intussen gaat u de koe met uierontsteking natuurlijk al wel behandelen met het middel van eerste keus te vinden op uw bedrijfsbehandelplan. De uitslagen worden opgeslagen in het dossier van de veehouder en met deze gegevens kan uw eigen dierenarts specifieke adviezen uitbrengen gericht op de aanpak van de meest voorkomende verwekkers en de gevoeligheden die aangetoond zijn.Belangrijk is dat het melkmonster zo schoon mogelijk wordt ingeleverd
- Mestonderzoek op: Rotavirus, Coronavirus, E.coli, Cryptosporidiose, Coccidiose, maagdarmwormen, leverbot, longworm
- Bloedonderzoek: Calcium, Fosfaat, Magnesium, Spierenzym (spierschade meten bij liggende koe), ketonlichamen (slepende melkziekte), totaal eiwit (indicatie biestopname)