Veiligheid patiënt - D.A.P NOORD WEST FRIESLAND
1826
page-template-default,page,page-id-1826,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

DE VEILIGHEID RONDOM CHIRURGISCHE INGREPEN VAN UW HUISDIER

Eind vorig jaar heeft de praktijk flink geïnvesteerd in de uitbreiding van de veiligheid van uw dier tijdens de narcose door de aanschaf van bewakingsapparatuur.

Veiligheid tijdens narcose bestaat uit vijf pijlers, namelijk:

  1. Bloedonderzoek voorafgaande aan de narcose om het functioneren van de organen goed in beeld te krijgen en hierop de narcose aan te passen.
  2. De ademweg vrij te houden door een tube in de luchtpijp aan te brengen en het dier aan te sluiten op een zuurstoftoedieningsapparaat.
  3. De bewaking aan te sluiten met als allerbelangrijkste meting het koolzuurgas in het bloed. Koolzuurgas meting zegt heel veel over de circulatie, ademhaling en de productie. Tevens worden het zuurstofgehalte in het bloed gemeten, de ademhalingsfrequentie en de hartfrequentie. Al deze waardes zeggen ons onder andere of uw dier nog pijn ervaart, diep genoeg weg is of juist wakker aan het worden is.
  4. Verzekeren van een juiste vocht balans door uw huisdier aan een infuus aan te sluiten met de juiste vloeistof wat bepaald wordt door het bloedonderzoek.
  5. Het op de juiste lichaamstemperatuur houden van uw huisdier.

Op de foto’s hieronder kunt u zien dat deze hond een tube ingebracht heeft gekregen, een infuus in het bloedvat van haar voorpootje heeft en aan de bewaking en zuurstof is aangesloten.